hello@matulis.pl

BULLIT DE PEIX smaki Ibizy - czy warto to zjeść?

BULLIT DE PEIX smaki Ibizy - czy warto to zjeść?

Hej! Zapraszam do obejrzenia nowego vloga na temat klasycznego ibizyjskiego dania "bullit de peix". Tak pisze o nim M.Orzechowska:  "Od razu trzeba zaznaczyć, że bullit przygotowuje się dla minimum dwóch osób. Tak naprawdę zamawiamy jedno danie, a dostajemy dwa.

 

To prawdziwa uczta dla ciała i ducha i wszystch naszych zmysłów. Danie jest bardzo pracochłonne, składające się z dwóch części, wymagające duszenia i pieczenia. Głównymi składnikami dania jest kilka  gatunków dziko żyjących ryb. Do tego ziemniaki, zielone strąki fasoli, papryka, brokuł .... wyjmuje się z brytfanny i podaje pierwszą część. To wszystko polane pysznym sosem czosnkowym z szafranem." 

Danie kosztowało 30 euro od osoby. Pojechałam do restauracji SA TRENKA - polecanej przez turystów. Nie chciałam jeść "byle gdzie". Jeżeli jesteście ciekawi mojej opini, chcecie zobaczyć jak to danie wygląda, czy jest dobre i czy było warto za nie tyle zapłaćić - zapraszam do obejrzenia filmu.

Buziaki Anka

avatar

M&MK Fashion napisał(a) o godz. 00:57 w piątek 19.05.2017:

Wygladalo pysznie a owoce morza uwielbiamy :) :) swietny Vlog kochana !!! <3
avatar

Beata napisał(a) o godz. 20:35 w niedzielę 04.06.2017:

Dla mnie to wygląda bardzo smacznie. I wiesz co zdradź tajemnicę jak Ty to robisz, że tyle podróżujesz?:) Pozdrawiam cieplutko:)

Dodaj komentarz: